Nuorten tapahtuma: Tomi Björck

TomiB

Tapahtuman tiedot

  • torstai | 16.4.2015
  • 17:00 - 21:00
  • Ravintola Bronda Etelä-Esplanadi 20 http://ravintolabronda.fi/

Nuorten tapahtuma järjestettiin tällä kertaa Ravintola Brondassa Tomi Björkin vieraana 16.4.2015. Paikalla oli yli 20 nuorta liikemiestä. Aluksi kuulimme Björkin mielenkiintoisen yrittäjätarinan.

Kaikki alkoi Australiasta, jonne Björck muutti vaimonsa Minkan kanssa vuonna 2005. Siellä syntyi idea ensimmäisestä omasta ravintolasta. Lämpimästä Australiasta Björck lähti vuonna 2009 Suomeen, jossa vastaanotto ei ollut lämmin, sillä Suomessa oli talouskriisi. Lainaa oli vaikea saada. Vasta viidennestä pankissa laina irtosi ja silloinkin lainan takaukseksi tarvittiin asunnot. Viisi kuukautta ravintola Farangin avaamisen jälkeen Björck ja yhtiökumppani Matti Wikberg maksoivat koko lainasumman takaisin. Tämän jälkeen Björk ja Wikberg on perustaneet useita ravintoloita mm. Gaijinin, Boulevard Socialin, Farang Stockholmin ja Brondan.

Björkin tarina on uskomaton. Ravintola-alan tämän hetkisistä vaikeuksista huolimatta Björk on tiiminsä kanssa luonut menestyksekkään yrityksen, joka myös poikkeuksellisesti tuottaa erittäin hyvää tulosta. Erityisesti Brörkin esityksestä jäi mieleen ammattimaisesti rakennuttu liiketoiminta, hulluus ja intohimo. Näistä kaikista on nuorilla liikemiehillä opittavaa.

Björkin esityksen jälkeen nautittiin Brondan maittava menu ja käytiin keskustelua mm. tulevista nuorten tapahtumista. Seuraava nuorten tapahtuma järjestetään syksyllä HJK:n vieraana Sonera Stadiumilla.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail