Huhtikuun kuukausikokous: Jethro Rostedt

Jethro

• maanantai | 11.4.2016

Melkein kauppaneuvos naulasi teesinsä: Älä stressaa

Haluan kiinnittää suomalaiseen asenteeseen enemmän huomiota. Asenteen sakkaaminen on kaikista pahinta.

Näin sanoi kiinteistönvälitykselle kasvot antanut Jethro Rostedt Suomen liikemiesyhdistyksen huhtikuun kuukausikokouksessa.

-    Vien kaikkea positiivisuuden kautta eteenpäin. Yrittäminen on Suomessa haastavaa, mutta ei mahdotonta. Missään nimessä ei kannata stressata. Siitä ei ole kenellekään mitään hyötyä, Rostedt vakuutteli.

Maaliskuussa 40 vuotta täyttänyt tv-tähti ponnahti julkisuuteen Diili-ohjelmasta. Sen jälkeen on sattunut ja tapahtunut. Rostedt on tuttu näky turuilla ja toreilla sekä erilaisissa tv-tuotannoissa.

Taannoin Rostedt yritti saada itselleen kauppaneuvoksen titteliä, mutta se jäi haaveeksi.

-    Siihen kuulemma vaaditaan 50 vuoden ikä.

Syykin julkisuudessa viihtymiseen on olemassa.

-    Rapatessa on välillä roiskunut. Olen aika nöyrää poikaa median edessä. Se on vienyt minut ylivoimaisesti Suomen suurimmaksi yksityiseksi välittäjäksi. Ostin turkulaisen Aninkaisen kiinteistönvälityksen 2004. Nyt meillä on 148 työntekijää töissä ja konttoreita ympäri Suomea.

Vaikka Rostedtin julkisuuskuva on olla lupsakka koheltaja, vaatii yli sadan hengen johtaminen myös muitakin ominaisuuksia.

Hän pitää itseään Aninkaisen koossa pitävänä liimana.

-    Olen palkannut oikeat ihmiset, jotka jaksavat kuunnella kaikkia henkilökunnan asioita. Minä pidän porukan tyytyväisenä. Raha on ainut sitouttamisen keino. En pysty mihinkään tyky-päiviin, jossa tuijotellaan toinen toista.

Rostedt murehtii, että lojaalisuus on kadonnut, ainakin kiinteistönvälityksessä. Minä minä –kulttuuri jyllää.

Asuntokauppa on muutenkin muuttunut vuosien aikana.

Asiakas saa kaiken tiedon netissä. Nettikuvien perusteella tehdään jo pitkälti ostopäätös. Rostedtin mukaan kohteessa varmistetaan enää se, että kuvat vastaavat todellisuutta.

-    Myyntimiehistä on tullut markkinointimiehiä. Varsinaisia välittäjiä ei enää tarvita. Se mitä tapahtuu seuraavaksi on iso kysymys. Brändääminen ja sosiaalinen media ovat välittäjien mietinnässä.

Asuntokauppa on ollut alamäessä, kun Suomen talous on jämähtänyt paikoilleen. Rostedt uskoo, että muutos parempaan on kuitenkin alkanut. Ensimmäiset positiiviset signaalit asuntokaupasta tulivat jo viime syksynä.

-    Kauppa on alkanut taas käydä. Tammi-maaliskuu meni todella hyvin. Asuntokauppa on talouden mittari. Jos se ei käy, mikään muukaan bisnes ei luista.

Rostedt antaa myös vinkin kaupungista, johon on nyt imua.

-    Lahteen kannattaa nyt sijoittaa. Se on niin lähellä Helsinkiä.