Grigory Dudarev, Evli Pankki Oyj ja Raimo Valo, East Office

GD

• maanantai | 13.4.2015
  • Hotelli Seurahuone Helsinki, Kaivokatu 12, 00100 HELSINKI

Huhtikuun kuukausikokous pidettiin huhtikuun 13. päivä Hotelli Seurahuoneella.

Kuukauden esitelmän pitivät Evli Bank Russian toimitusjohtaja Grigori Dudarev aiheena The Russian Business – To Be or Not to Be? ja East Office of Finnish Industries toimitusjohtaja Raimo Valo aiheena Suomalaisten yritysten tilanne Venäjällä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että yhteistyössä Venäjän kanssa on odotettavissa edelleen vaikeuksia ulkopolitiikan osalta. Vaarana on, että Venäjä joutuu entistä enemmän eristetyksi. Tästä huolimatta kannattaa myös harkita jäämistä Venäjälle pitkittyvästä kriisistä huolimatta, koska kriisin jälkeen markkinoille pääseminen tulee olemaan hyvin kallista ja todennäköisesti joillekin aloille jopa mahdotonta. Sitkeys ja vaikeuksien sietäminen palkitaan kuten yleensäkin elämässä, mutta nyt Venäjällä se ei tule olemaan helppoa poliittisesti, taloudellisesti eikä henkisestikään.

Kuukausikokouksessa oli läsnä 75 liikemiestä.